TaartRecepten

BakBuren hoopt op veel originele recepten de komende periode. Misschien wel een recept van uw grootmoeder, van een vriend die u het liet proeven op een feestje, van de juf in de klas.

De citroen taart

Met een paar ingrediënten al een hele lekkere taart!

Wat heb je nodig?
75 gr boter + om in te vetten
4 eelt poedersuiker + om te bestrooien
125 gr bloem + 3 eetl bloem
1 citroen
3 eieren
200 gr suiker

Materialen
Taart of quichevorm van ca 23 cm

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de boter in stukjes en meng deze met de poedersuiker en 125 gr bloem. Kneed daarna goed door met je handen tot een egale deegbal. Vet een taart of quiche vorm in met een beetje boter en verdeel het deeg er over. Druk met je vingers het deeg uit totdat de hele bodem en de zijkant (ca 5 cm) bedekt zijn. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de bodem 15 minuten in de oven goudbruin. (er hoeft geen steunvulling in). Rasp ondertussen de citroen en knijp hem daarna uit boven een kommetje. Klop de eieren, citroensap, citroenrasp, suiker en 3 eetl bloem met een mixer door elkaar. Haal de taartvorm uit de oven en giet het mengsel er in. Bak daarna nog 20 minuten n de oven totdat de vulling stevig is. Laat de taart afkoelen en bestrooi met een beetje poedersuiker. Leg eventueel nog voor de garnering een partje citroen in het midden van de taart.

 

BakBuren Appeltaart

Een klassieke appeltaart… en de favoriet van veel mensen.

Wat heb je nodig?
300 gram bloem
200 gram koude boter
175 gram witte basterdsuiker
6 (zure) appels
2 eieren
2 theelepels kaneelpoeder
1 snufje zout
2 eetlepels paneermeel
cranberry’s

Hoe moet je bakken?
Temperatuur oven – 180 graden
Baktijd – 60 minuten in conventionele oven
Baktijd – ongeveer 45 minuten in heteluchtoven
Nodig – Springvorm 24 cm, ingevet met restje boter

Hoe maak je de taart?
Snijd de koude boter in kleine stukjes en voeg deze toe aan 300 gram bloem, 150 gram basterdsuiker en een ei. Kneed het mengsel tot een samenhangend geheel. Doe de cranberry’s in lauwwarm water en wel deze 10 minuten. Schil de appels en snij deze in dunne schijfjes. Mix de appelschijfjes, cranberry’s met de witte basterdsuiker en kaneel.
Rol 1/3 deel van het deeg uit en bekleed hiermee de bodem. Gebruik 1/3 deel voor de rand van de bakvorm en bewaar 1/3 deel voor de reepjes op de bovenkant van de appeltaart. Bestrooi de bodem van de taart met 2 eetlepels paneermeel. Doe de mix van cranberry ’s en gesneden schijfjes appel in diverse lagen over de bodem. Snij de reepjes en leg deze kruislings over de bovenkant van de taart. Goed aandrukken aan de randen. Bestrijk de reepjes met een losgeklopt ei. Zet de springvorm in het midden van de oven en bak de appeltaart circa 60 minuten.