Bakken voor of met de buren!

Over BakBuren

Een taart te bakken voor iemand die u niet (goed) kent.

Een taart bakken voor de buurman of buurvrouw, dat is het centrale idee van BakBuren. Bij BakBuren ontmoet u de buurtgenoot letterlijk en figuurlijk met een blik! Bakblikken vormen de spil van ons project. U krijgt een blik gevuld met taart en bakt vervolgens zelf een taart die u weer weggeeft. Bij het blik zit een leuk boekje, waar u een wens voor de volgende bewoner in kunt zetten. Ons motto is: Bak ’t voor Elkaar!

 

Een blik in de buurt!
Als buurtbewoners wordt u gevraagd om een foto en/of bericht te zetten op de Facebookpagina van BakBuren. U ziet als bewoner wie er allemaal mee heeft gedaan. Via Facebook of de site kunt ook het recept van uw favoriete taart posten of informeren welke ingrediënten iemand gebruikt heeft. Ook zal een aantal taartenbakkers met een achtergrond verhaal worden gepubliceerd op Facebook. Kortom, u krijgt een blik in de buurt!

 

Bakburen werkt samen met BUUV Haarlem.
BUUV is de buurtmarktplaats voor en door bewoners van Haarlem. Via BUUV kan je andere Haarlemmers ontmoeten, samen iets ondernemen of elkaar helpen met van alles.  Mocht je willen bakken, maar je weet niet voor wie; dan kun je je aanbod ook op de site van BUUV zetten! www.haarlem.buuv.nu

Als je een hele andere vraag hebt, neem dan ook contact op met BUUV. Dit kan over van alles gaan; koken, gezelschap, boodschappen doen, begeleiding naar de dokter, een klus in huis of tuin. Kijk eens rond op de site www.haarlem.buuv.nu of bel BUUV 023 5517845. Vele Haarlemmers zijn je al voor gegaan!

BakBuren
BakBuren in een bewonersinitiatief. Trekker is Frederike Windhorst, zij is Haarlemmer, adviseur  bij de overheid op het thema diversiteit en beginnend illustrator. Zij wil door middel van kleinschalige sociale projecten positieve ontmoetingen creëren met en tussen mensen.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *