Recept van Saskia voor een paas-taart: kwarktaart met paasmeringues

Recept van Saskia voor een paas-taart: kwarktaart met paasmeringues

Het recept voor een overheerlijke paas-taart:
kwarktaart met paasmeringues.

Leuk om dit paasweekend te maken! Saskia maakte in bakblik 31 een overheerlijke paas-taart! Bak’ t voor elkaar!

Benodigdheden?
120 g (paas)meringues
60 g boter
1 pak voor kwarktaart naturel
500 g kwark
250 ml slagroom
400 ml water
1 zakje glazuur choco (wit/bruin)

Wat heb je nodig aan materialen?
Bakpapier
Beslagkom
Mixer met garden
Pan
Springvorm Ø 24 cm

En dan:

  1. Bekleed de springvorm met het vel bakpapier
  2. Hak of breek de paasmeringues grof.
  3. Smelt de boter in een pannetje. Neem van het vuur en roer de kruimelmix erdoor.
  4. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk stevig aan met de bolle kant van een eetlepel.
  5. Doe het water, de kwark en de slagroom in een kom en meng dit met een mixer op de laatste stand door elkaar.
  6. Voeg de taartmix toe en mix op de laagste stand in 1 minuut glad. Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa.
  7. Giet de helft van het kwarkmengsel over de kruimelbodem.
  8. Verdeel vervolgens ongeveer de helft van de meringues er over.
  9. Giet tot slot de rest van kwarkmengsel erover zodat de meringues volledig bedekt zijn. Laat de taart tenminste 2,5 uur opstijven in de koelkast.
  10. Leg een vel bakpapier op bijv. een bakplaat. Verwarm het duo glazuur goed minimaal 10 minuten in een kom met heet (gekookt) water helemaal onderdompelen.
  11. Haal het zakje vervolgens uit het water en kneed goed door. Knip de bovenkant eraf en verdeel voorzichtig over het bakpapier. Laat de plak duo glazuur afkoelen en breek de plak in schotsen.
  12. Versier de zijkant van de kwarktaart met de chocoladeschotsen en garneer de bovenkant vlak voor het serveren met de resterende gebroken meringues.


2 thoughts on “Recept van Saskia voor een paas-taart: kwarktaart met paasmeringues”

  • Zowel het pak kwarktaart naturel als de chocomix zijn van Dr. Oetker. Wil je meer chocola, dan kun je nog wat extra witte of bruine chocola laten smelten boven een pannetje kokend water.
    Merengues kun je buiten de paas- en kersttijd kopen bij o.a. de Albert Heijn.
    De taart heeft de lekkere combi “fris” met “zoet”. En ook handig, je hebt geen oven nodig:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *